Започна акция „Зима”, а автомобилите ни трябва да са готови за предстоящите зимни условия.

„Зимата е почти пред прага. Време е да подготвим автомобилите си за зимата. Те трябва да бъдат оборудвани със зимни гуми и необходимия антифриз. При предстоящи по-дълги пътувания, автомобилите трябва да бъдат заредени с гориво”, това обясни автомонтьорът Илиян Илиев в предаването „Плюс-Минус” по NOVA.

Започва традиционната акция „Зима"

„Не случайно се казват зимна и лятна гума. За нашите географски ширини е препоръчително да се движим със зимни гуми, които да имат нужния грайфер. Също така да имат добър ДОТ – на колко години са, кога са произведени, отговарят ли на изискванията, съхранявани ли са правилно. Всяко едно експериментиране да се движим зимно време с летни гуми е равносилно на самоубийство”, каза още той.

Полицията започва акция „Зима“

„Трябва да бъде предвидено разстоянието за спиране от предния автомобил, гумите трябва да са зимни и да отговарят на изискванията за експлоатация. Антифризът също трябва да бъде проверен – да отговаря на минусовите температури, които са за нашия регион. Колата трябва да бъде с достатъчно гориво. Трябва и да бъдем внимателни на пътя и да се съобразяваме с пътните условия”, съветва Илиев.

След 15 ноември, ако автомобилът не е със зимни гуми или такива с грайфер над 4 мм, глобата е 50 лв. Ако има неизправност със светлини, чистачки, цялостно състояние на автомобила – глобата може да достигне и до 500 лв.