Йорданов: Президентът и премиерът да не мълчат за Куйович
Йорданов: Президентът и премиерът да не мълчат за Куйович / снимкa: Sofia Photo Agency

Президентът и премиерът да не мълчат по скандала „Куйович” призова бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването „Денят” на Дарик радио. 

Сега в МВР има случаи с нарушения при издаване на разрешителни за пребиваване, коментира той. По думите му министърът не се занимава с даването на разрешения за временно пребиваване в България. Йорданов поиска отговори и от президента и от министър-председателя за промените в МВР и скандалите, които се наблюдават там.

Ако се твърди, че днес Куйович е наркотрафикант, никой не може да каже какъв е бил той преди десет години и дали се е занимавал със същата дейност, каза още Йорданов. Той коментира изказването на Румен Петков за протектората на лица от престъпния свят по времето на правителството на Иван Костов с примера за това по какъв начин е бил охраняван Младен Михалев - Маджо при явяването му в съда.

Ако има подслушване на генерал Атанасов, трябва да има документи за това не само в МВР, а и в Софийски градски съд. Той допълни, че не вижда причина Атанас Атанасов да бъде подслушван, освен ако вътрешният министър няма желание да научи нещо допълнително, тъй като двамата често влизали в спорове.

В прикачения звуков файл чуйте цялото интервю с Емануил Йордаов.