Извънреден самолет на Bulgaria Air прибира българите от Лондон
Извънреден самолет на Bulgaria Air прибира българите от Лондон / Reuters
Извънреден самолет на Bulgaria Air ще прибере българите от Лондон
36440
Извънреден самолет на Bulgaria Air ще прибере българите от Лондон
  • Извънреден самолет на Bulgaria Air ще прибере българите от Лондон

Нов извънреден самолет на „България Ер" (Bulgaria Air) ще излети тази вечер от лондонското летище „Лутън". Това съобщи за Дарик изпълнителният директор на авиокомпанията Янко Георгиев. Вчера вечерта извънреден полет на „България еър" превози от аерогара „Лутън" до София общо 138 блокирани пътници. Към момента обаче остават още около 60 българи, които чакат някакъв полет към България, разказа пред Дарик Мариела Савова, чиято дъщеря е блокирана на главното лондонско летище „Хийтроу".

Тази вечер в 19:30 часа лондонско време нов извънреден полет ще прибере в София чакащите по британските летища българи, съобщи за Дарик шефът на „България Ер" Янко Георгиев: „Правим максималното, за да можем да зарадваме не само пътниците, но и техните посрещачи и семейства. Това са велики празници, за които си давам сметка какво изживяват тези хора по различните краища на света, в безпомощност. Самолетът, който тръгва, е пак същият - с капацитет 138. Има и други българи, излетели с други авиокомпании с трансконтинентални полети, които са кацнали в Лондон. Ще направим всичко възможно да им дадем шанс да се приберат в родните си места".

Калина Савова е сред блокираните на летище „Хийтроу" българи, които са изпуснали вчерашния извънреден полет на „България Ер". Хората от авиокомпанията, с които е разговаряла, са й съобщили, че ще трябва да чака на аерогарата до 26 декември, разказа пред Дарик майка й Мариела Савова: „Това означава, че тя трябва да стои цяла седмица на „Хийтроу", при това е в листата на чакащите. На летището в същото положение сутринта рано бяха още четирима души, което прави общата бройка на блокираните българи над 60. Никой не ги е поел. От летището са им дали някакви дюшечета, върху които да поседнат или полегнат. Калина каза, че с тях са си оформили гнездо на българите и стоят и чакат някой да се появи на гишето".

Шефът на „България Ер" посъветва всички блокирани на лондонските летища пътници като дъщерята на Мариела Савова - Калина - да бъдат най-късно в 18 часа лондонско време на резервното летище „Лутън", за да могат да се качат в извънредния полет за София тази вечер.