Източиха парите от дебитната карта на Георги Кадиев. Toва съобщи самият той в социалните мрежи, цитиран от NOVA. "В полицията ми казаха, че такива неща доста често се случват", коментира бившият депутат за "Здравей, България".

Сервитьори и продавачи точат банкови карти

"Днес ми скимираха дебитната карта от банкомат в София и за 4 минути изтеглиха пари от банкомат на остров Бали, Индонезия. Съзирам някаква поличба, знак от небесата. Дано новото 44 НС не тръгне в същата посока или поне да не е толкова професионално подготвено", написа Кадиев в профила си във Facebook.

Той заяви, че парите ще му бъдат възстановени. "След като изтеглих сума от банкомата, получих sms, че от моята сметка са изтеглени 107 лв. Очевидно са теглени пари в чужда валута. Това се повтори още няколко пъти", обясни Георги Кадиев. Бившият депутат веднага се е свързал с банката, която го обслужва, взети са необходимите мерки, но вероятно и други хора са пострадали.

Експерти съветват да се пази внимателно информацията за банковите карти

"Препоръчвам на хората задължително да активират услугата, с която получават sms от банката при теглене на пари от дебитната им карта. Винаги да скриват ПИН кода си, което аз направих, но не помогна. Да имат две банкови сметки-в едната да държат парите си, а в другата да държат малки суми и да я използват за банкомати. Друго решение и да си свалят лимита на парите, които могат да се теглят", каза Георги Кадиев.
 
nova.bg