Искат отнемане на имущество на Братя Галеви за близо 4,3 млн. лв.
Искат отнемане на имущество на Братя Галеви за близо 4,3 млн. лв. / снимка: DarikNews.bg, архив

Продължава делото срещу Ангел Христов и Пламен Галев, както и срещу техните съпруги и контролираните от тях дружества, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Делото ще се гледа днес в Окръжен съд -Кюстендил.

Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 лв., като от всяко от двете лица се претендира приблизително половината от посочената сума.

Обща искова молба пред Окръжен съд - Кюстендил внесоха служебните защитници на братя Галеви и техните съпруги по делото за конфискация на имуществото им.

В документа юристите посочват, че придобитото имущество на баретите не съвпада с периода на действие на организираната престъпна група, за която те бяха осъдени окончателно миналата година на последна инстанция.

Имуществото, което подлежи на конфискация, включва девет луксозни и леки автомобила, някои от които - бронирани и изработени по поръчка.

От Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество искат конфискация и на дялове от действащи фирми.

В 11 от тях е съдружник Пламен Галев, а в 12 - Ангел Христов. Сред конфискациите, които искат още от Комисията, са и недвижими имоти в община Сепарева баня.

Сред тях има имение с площ 10 663 декара, както и едноетажна масивна сграда и два недвижими имота с обща площ 5600 декара.

В иска на комисията е включена и сума над 800 000 лв. по банкови сметки. Делото започва днес в 10:00 часа.

Други новини от Кюстендил