Искат оставката на кмета на Перник Росица Янакиева
Искат оставката на кмета на Перник Росица Янакиева / netinfo
Искат оставката на кмета на Перник Росица Янакиева
55541
Искат оставката на кмета на Перник Росица Янакиева
  • Искат оставката на кмета на Перник Росица Янакиева

Оставката на кмета на Перник Росица Янакиева заради неправилно разходване на средства за възстановяване на щетите от земетресението от 22 май, поискаха депутати от ГЕРБ и общинските съветници в града.

Аргументите за исканата оставка обяви шефът на общинския съвет в Перник Владислав Караилиев: „В Перник бяха похарчени приблизително 2,7 млн. лева, дадени от междуведомствената комисия. След запознаване с материалите и по изрично настояване на общинския съвет, и с протоколите, станаха ясни фрапантни случаи: боядисване за 9,20 лева на квадратен метър; постилане на найлон за 3,19 лева на квадратен метър. Всичките дейности, които са възложени като спешни, неотложни, аварийни, възстановителни работи, в по-голямата си степен са шпакловки, стъргане на латекс и боядисване. Имаме разместване на чинове в училище в село Драгичево за сумата от 1153 лева, 15 надници. Цял ден местили чинове?! Може би г-жа Янакиева ще каже къде са ги местили - в съседно училище. Г-жа Янакиева е наложила доставка и монтаж на гръмоотводи, за което са платени 11 700 лева".

По-рано кметът на Перник Росица Янакиева обяви, че е подготвила писмо, с което ще сезира Брюксел за помощите, които отпуска държавата за пострадалите от земетресението. В кулоарите на парламента тя обясни, че отпуснатите помощи за пострадалите от земетресението в Перник са в пъти по-малко от оценката.