Да попаднеш на стоманена игла в пържолата си. За инцидента съобщи фотографът Васил Къркеланов. Той е направил и снимки на "находката". Иглата е дълга почти 4 см и е била забита в парче месо, купено от супермаркет. От Агенцията по безопасност на храните обявиха, че ще започнат пълна проверка по случая, съобщи NOVA.

Дете намери медицинска игла в пържолата си (СНИМКИ)

„Като човек, който консумира свинско месо, съм потресен от тази ситуация. Като специалист смятам, че месото около иглата не е реагирало така, както би следвало, ако тя е попаднала, когато животното е било живо. При попадане на чужд обект в тялото на прасето би трябвало да се появи капсула, която в случая не видях. Надявам се, че това не е шега на някой човек по веригата”, коментира свиневъдът Венцислав Славов.

Продължава да се покачва цената на свинското месо

„Има т. нар. тумблери, които се ползват за окрехкотяване на месото. Възможно е тази игла да е оттам. Съмнявам се обаче, че някой нещо е направил. Не изключвам кавга между работодател и работник”, допълни Славов.

Във Великобритания създадоха "здравословна" пържола

„Някои от месата могат да се третират за окрехкотяване. 99% от българското месо не се обработва с никакви продукти. Обработените меса са по-скоро замразените, които преминават през обработка за освежаване и овкусяване”, посочи още Славов.
nova.bg