/ БГНЕС
Полицаите да връчват наказателни постановления, разпечатани с таблет, директно на пътя. Това предвижда нов законопроект, целящ да ограничи броят на катастрофите и жертвите.

НПО-та настояват за спиране на законопроекти за движение по пътищата
 
Идеята е с тази промяна да се избягва ангажирането на полицейски ресурс в издирването на нарушителите, обясни във Варна началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

Властта със спешни мерки срещу войната по пътищата
 
„Знаете, че не всички живеят на адресите, които са посочили. Намирането им е много трудно. Затова връчването на пътя е начинът, по който ние искаме да решим този проблем. МВР няма проблем със събираемостта на глобите. Основният проблем е с връчването на постановленията, за да могат те да влязат в сила”, добави той.

Над 1 млн. нарушения на пътя регистрирали полицаи през 2017-а
 
За първите пет месеца на тази година у нас са станали 2426 тежки катастрофи със 190 загинали и 3126 ранени. В сравнение със същия период на 2017 г. пътните произшествия са с 84 повече, загиналите са с 35 по-малко, а ранените – с 235 повече.

Полицията изготви нова пътна карта с най-опасните пътищата в България

"За да се ограничи броят на катастрофите и жертвите им, се готвят промени в Закона за движение по пътищата", поясни зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. По негови думи, промените на сега действащото законодателство целят по-голяма стабилност на нормативната уредба, както и по-ясно разграничаване на отговорностите.