/ БГНЕС
Не можем категорично да твърдим, че е имало съприкосновение между автомобила, който опита да премине през кръстовището до Софийския университет и протестиращ, заявиха от СДВР по време на брифинг за възникналото напрежение на протеста вчера вечерта. 

"В момента разглеждаме камери и записите от тях. На тях обаче не се вижда нарушение от страна на водача. Призовахме, ако има свидетели, да дойдат в 1 РПУ. Досега обаче никой не се е отзовал", каза комисар Тони Тодоров, зам.-директор на „Охранителна полиция” в СДВР.

"Поведението вчера на протестиращите бе недостойно. По автомобила бяха хвърляни кал, кентчета от бира. Ще си позволя да кажа, че това поведение е недостойно. Когато медиите си тръгнаха, протестиращите се подсмихваха“, каза той. 

Комисар Тодоров обясни в детайли как се се стигнало до напрежението между водача на автомобила и протестиращите.  „Снощи при наличието на 7-8 протестиращи на самото кръстовище, решихме, че можем да започнем разговори с тях, с цел да освободим движението. Движението беше пуснато по бул. „Васил Левски”. Пускайки движението в кръстовището на "Васил Левски" и "Цар Освободител" се озова автомобил, който беше заграден от присъстващите хора и държа да подчертая, че слязоха и от тротоара хора. При тази ситуация възникна инцидент. Водачът на транспортното средство реши да потегли назад, за да напусне кръстовището и да се върне. При което се чу вик от намиращото се близо до автомобила момче и тогава разбрахме, че същият има претенции, че автомобилът е минал с едната гума върху стъпалото на крака. Автомобилът остана на място. Започна отправяне словесни реплики между водача, нас и присъстващите протестиращи." , разясни ситуацията той.

"Беше извикана линейка от наша страна. Момчето беше закарано в ИСУЛ. Прегледан като през това време водачът беше изпробван както за наличие на алкохол, така и беше направен тест за наличие на наркотици. Същите бяха отрицателни и оповестени на групата от хора, които присъстваха на място. Всичко това продължи до 01.15 часа като през цялото това време да водим диалог с хората автомобилът да си тръгне", стана още ясно от думите на Тодоров.