Той се отказва да бъде и депутат
Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Движение Да, България!“. Това обяви самият той.

"След заседание на Изпълнителния съвет, на което анализирахме картината, взехме решение ИС да приеме оставката, която подадох", съобщи Иванов на извънреден брифинг.

"Този резултат за партиите от нашата коалиция ПП-ДБ изисква сам по себе си поемането на лидерска отговорност. Колегите подкрепиха моето решение", заяви бившият вече лидер на "Да, България!". И декларира, че няма планове отново да се кандидатира за председател.

При 85.47% обработени протоколи: ДПС запазват преднина пред ПП-ДБ за второто място, „Величие“ влиза в НС

Иванов се отказва и от парламента.
 

Христо Иванов
БТА


"Няма да стана народен представител в 50-ото Народно събрание. Това отново е мое решение. Изключително важно е да започнем на ново, нов разговор с избирателите. Трябва да се стигне докрай. Ще се посветя на семейството ми. Оставам на терен, ще работя, но няма да се кандидатирам отново за лидер", категоричен беше Христо Иванов и каза, че приема "присъдата на избирателите, издадена на изборите в неделя".

Иванов е информирал за решението си както Атанас Атанасов, така и с Кирил Петков. Но не пожела да коментира дали е редно и в останалите партии от коалицията да има оставки. "Ако е нужен курбан - ето го", заяви Иванов. Не са взимани и решения, засягащи коалиционния формат.

Той заяви, че поема отговорността, че не са успели да спечелят доверието на избирателите. И смята, че неговото оттегляне може да бъде по-добрия вариант за партията и лансирането на нейните идеи.

Ивелин Михайлов от „Величие” коментира дали има частна армия и готви ли отцепване на независима република

"През 2020 година, особено след началото на войната за нас стана ясно, че България не може да си позволи да се носи по течението без формула. И въпреки всички различия и противоречия трябва да се намери начин да се съставят правителства. Но не какви да е, а реформаторски такива, които да започнат да решават дълбоките причини за кризата - корупцията и беззаконието, разграждането на институциите и това, че гражданите не могат да имат доверие в тях. Тогава с колегите поехме настоящия курс, който смятам за правилен. Но не успяхме да убедим обществото и нашите избиратели в него", изтъкна още Христо Иванов.

"Държавата е прогнила от корупция. Пеевски и Борисов не са нищо друго, освен хора, които са се позиционирали в готовността на страшно много хора - на съдии, на прокурори, полицаи, на държавни служители, да изпълняват поръчки. Да лъжат, да мажат. Този морален срив в държавното управление е истинският срив", допълни Христо Иванов.
 
Правителство на преяждането с власт тези момчета знаят как се прави. Те ще бъдат много силно изкушени оставени насаме с възможността да преяждат с власт. Да заключат вратата на кухнята и да останат насаме с хладилника. Пирът ще го плащаме всички ние
Христо Иванов












Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня