/ БТА
Поредният провал на Народното събрание, за три години – седем избора, е оценката на председателя на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов за работата на 50-ия парламент. По думите му по-голямата част от парламентите в този период са били "мъртво родени", като в това число е и сегашното Народно събрание. Очакваме в следващото да има алтернатива на управлението, посочи Гуцанов и добави, че вижда тази алтернатива в „БСП-Обединена левица“.

"Имаме ясни решения на конгрес с кого можем и с кого не можем да бъдем в управление – ГЕРБ и ДПС, затова внушения преди изборите, са малко в повече", отговори той на въпрос за бъдещи разговори за управление. И добави, че първо трябва да станат ясни резултатите от вота на  27 октомври.

"Най-вероятният вариант е да има правителство, което да е „един вид сборен кабинет, служебен кабинет във вид на експерти, с 2-4 приоритета за развитието на България“, за да се излезе от това „безумие“, изтъкна Борислав Гуцанов. И тези приоритети да са обединяващи, допълни той.

"Нормална е реакцията на Брюксел след изказванията, особено от миналата седмица, на официалните лица от Република Северна Македония (РСМ). Това е ясен знак, че не може да имаш такъв речник и да очакваш да бъдеш страна член на Европейския съюз (ЕС)", коментира още пред журналисти в парламента председателят на ПГ на "БСП за България" по повод разделянето на преговорите на Албания и на Република Северна Македония по пътя им за еврочленство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня