Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на Уимбълдън още в първия кръг с обрат от 2:0 до 2:3 - първия в цялата му кариера.

Мачът продължи 3 часа и 1 минута, а 28-годишният хасковлия отстъпи от  85-ия в света -  французина Корентен Муте. Фактът, че за 20-годишния му опонент срещата беше едва втора на тревна настилка при професионалистите, също прави резултатът повече от конфузен.

До този момент двамата не се бяха изправяли един срещу друг, а сега дълго ще се говори именно за този първи мач, който превърна Димитров в поредния изненадващ отпаднал в първия кръг през 2019 г. Димитров беше в идеална позиция да спечели мача в три сета, като при аванс 2:0 осъществи пробив в 11-ия гейм и трябваше да сервира за мача. Оттам нататък спиралата в представянето беше само надолу, докато Муте подобри драстично представянето си. Петият сет беше апотеозът на раздразнението и тоталното нежелание на българина да се бори за победата, която прати Муте срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим във втори кръг.

За втора поредна година Димитров приключва участието си на "Уимбълдън" още в първия кръг. През миналия сезон това не беше чак толкова нелогично предвид противник като Станислас Вавринка. Сега обаче българинът не оправда очакванията, че ще бъде фаворитът в мача.
 
 
gong.bg