Чували ли сте за Грамота за смелост при изписване от болница? Не, това не е сюжет от хубав филм, а съвсем наистина. С такава грамота се сдоби 7-годишната Михаела, която била приета в болница Пирогов“ със сериозна вирусна инфекция. А историята й разказа нейната майка Гергана Колева, която отправи огромна благодарност към всички лекари, медицински сестри и санитари от Отделението по педиатрия за грижите и вниманието, както и за това, че са зарадвали детето й.

Всички работещи там имаха невероятно отношение към малките герои! След всички убождания, вливания, абокати и манипулации, подариха грамота на дъщеричката ми за смел пациент, защото не проля дори сълза, а истината е, че беше така, благодарение на техните усилия и отношение", разказва развълнувана и щастлива майката.

”Всеки мой пациент е и мое дете“ - това пък е мотото на началника на Отделението по педиатрия доц. Ирен Цочева, както и на целия й екип.

От месец март те се грижат за малките пациенти в напълно обновено и високотехнологично отделение.

А малката и много смела Михаела вече е добре и дори е успяла да отиде на тържественото завършване на детската градина. От болницата пък й пожелават на добър час!