Гледат делото на детеубиеца от Осиково
Гледат делото на детеубиеца от Осиково / cнимкa: Дарик - Благоевград

Днес от 14.00 ч. ще се състои заседанието по делото срещу Манчо Панюков в Окръжния съд в Благоевград, което бе отложено на 10 февруари, заради отсъствието на адвоката на подсъдимия.

Панюков е обвиняем за трагедията в село Осиково от 4 февруари 2009 г., когато уби двете си деца, припомня БТА. Тогава Панюков подпали и семейния дом на жена си Биляна, при което пострадаха съпругата му и нейни близки. По-късно Биляна Панюкова почина от нараняванията.

Както съобщи председателят на съдийския състав Иво Харамлийски, за заседанието на 10 февруари, което бе отложено, бяха предвидени пледоариите и евентуалното произнасяне на присъдата. Днес се очаква делото да приключи.

Драмата се разигра на 4 февруари 2008 г. в село Осиково. 29-годишният Манчо Панюков от село Скребатно закла двете си деца - момчета на 5 и 8 година, след което подпали с бензин семейната къща. Инцидентът стана към 21.30 ч. По първоначална информация мъжът взел децата си от местния интернет клуб и пред очите на минувачите ги заклал с нож. Веднага след това се прибирал в къщата, където живеел с майката на децата си, подпалил я и избягал. Часове по-късно той беше задържан от полицията.