Европейски комисари следят разследването на убийството на Румен Стефанов
Европейски комисари следят разследването на убийството на Румен Стефанов / netinfo

Европейски комисари ревизират работата на пернишката полиция по разкриването на показното убийство на Румен Стефанов – Алфа. Той беше застрелян пред дискотека в пернишкия квартал „Мошино” през септември миналата година.

Инспекторите от Брюксел проверяват работата на полицията в Перник по разследването на показното убийство на Румен Стефанов – Алф, съобщи директорът на ОДП-Перник комисар Димитър Шереметев. 31-годишният перничанин се смяташе за наследник на също показно разстреляния в центъра на града Райко Василев – Кръвта преди няколко години.

Алфа бе екзекутиран през септември миналата година пред дискотеката на Кръвта. Шереметев отново заяви, че между убийството на Алфа и станалия през този февруари разстрел на пернишкия площад на тартора на другата престъпна банда Николай Христов –Хайо има пряка връзка заради враждата между групировките.

Петима души са с наложена мярка за неотклонение за екзекуцията на Хайо. В ареста са радомирецът Иван Цветков - Ванчето, Николай Николов – Шапката. По информация на приближени до кримиконтингента третият зад решетките е мъж, с прякор Сиси.

Под домашен арест е друг бандит, наричан Гугу, а петият е пуснат срещу подписка.