/ iStock/Getty Images
Есен през юли: Остава хладно, не спират и валежите
101970
Есен през юли: Остава хладно, не спират и валежите
  • Есен през юли: Остава хладно, не спират и валежите
През новата седмица няма да се оплакваме от горещини, времето над страната ще остане по-хладно като за юли. Максималните дневни температури ще са между 23 до 28 градуса.

iStock/Getty Images

В събота привечер и в неделя над страната ще премине студен фронт, който ще донесе валежи от дъжд, на места придружен и от гръмотевици, усилване на вятъра, валежи. Не са изключени и градушки в неделя следобед, главно в Централна и Източна България.

Дъжждовете няма да спрат и в първите дни от новата седмица. В понеделник, главно в следобедните часове, ще има валежи придружени от гръмотевици. Подобно ще е времето и във вторник и сряда, дори в четвъртък, като след всеки следващ ден валежите ще са на по-малко места.

iStock/Getty Images

Балканите остават в зона на по-ниско атмосферно налягане, а от север- северозапад ще продължи да нахлува по-хладен въздух
 

Добрата новина е, че за почивните дни - 20-21 юли прогнозите сочат, че ще се радваме на по-слънчево време. Температурите ще са бъдат с традиционни за юли стойности.

iStock/Getty Images

Последните десет дни на месеца обещават да са по-сухи и с типично летни температури. На места в страната стойностите може да достигнат 35-36 градуса.