/ ThinkStock/Getty Images
Любомир Димитров-Гребеца, който бе осъден на 10 години затвор като част от бандата за отвличания "Наглите", получи доживотен затвор за две убийства. Присъдата обяви съдия Николай Николов от Софийския градски съд.
 
Гребеца бе осъден за разстрела на Юлиан Лефтеров-Кокошката, убит на 8 януари 2009 г. и Иван Пайнавелов-Сапата, разстрелян на 12 април 2009 г. край Бистрица, пише "24 часа".
 
За първото убийство Гребеца получи 18 години, за второто - доживотен затвор, затова му се налага по-тежкото наказание. Той трябва да го изтърпи при специален режим. Освен това трябва да заплати 300 000 лева кръвнина на родителите на Юлиан Лефтеров - Анета и Георги Лефтерови. Дъщерята на Иван Пайнавелов не стъпи като граждански ищец на делото.
 
Съдът отказа предсрочно освобождаване на осъден от "Наглите"

Димитров трябва да заплати и към 20 000 лева разноски по делото, за които съдът издаде служебно изпълнителен лист. Въпреки че в момента Любо е в затвора, където излежава 10-годишната си присъда по делото "Наглите", съдът му наложи и мярка "задържане под стража", тъй като за отвличанията на Гребеца му остава да изтърпи още около 5 месеца лишаване от свобода.
 
Освен това той работи зад решетките. Поради тази причина, за да се предотврати евентуално негово бягство след края на присъдата му за "Наглите", съдия Николов му определи "задържане под стража", което ще бъде реализирано веднага, след като изтекат петте месеца затвор по другото дело.
 
Ще освободят ли "Наглите" предсрочно: Кой го поиска? (ВИДЕО)

Любо Гребеца е един от осъдените, които често искат условно предсрочно освобождаване. Досега той безрезултатно се е възползвал два пъти от тази възможност. Доживотната присъда не е окончателна, подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.