Детето, нахапано от ловно куче, почина в Силистра
Детето, нахапано от ловно куче, почина в Силистра / снимка: DarikNews.bg, архив
Детето, нахапано от ловно куче, почина в Силистра
57486
Детето, нахапано от ловно куче, почина в Силистра
  • Детето, нахапано от ловно куче, почина в Силистра

Тази сутрин е починало нахапаното вчера от ловно куче дете от силистренското село Ситово, съобщиха от болницата в Силистра.

Момиченцето - на година и 10 месеца, беше докарано вчера преди обед в травматичен шок, с разкъсни рани на шията и главата, с голяма загуба на кръв. Часове наред лекарите там се бориха за живота му.

Започнало е разследване, съобщиха от полицията в Силистра. Досъдебното производство е образувано срещу 42-годишния собственик на кучето. Мъжът е отговорен, че не е положил достатъчно грижи за две ловни кучета, които отглеждал в двора си в Ситово.

Общината в Ситово ще отпусне средства, за да подпомогне родителите, но каквото и да се направи оттук нататък, нищо няма да им върне детето, коментира кметът Николай Неделчев.

Инцидентът станал докато детето си играело в двора, разказа директорът на здравното заведение д-р Даниела Костадинова, позовавайки се на думите на майката. През дупка в мрежата то се промъкнало в съседния двор, където било вързано кучето. Детето се приближило да си поиграе с животното, което внезапно го нападнало.

От началото на годината в Силистренско са регистрирани 122-ма души, пострадали от кучета, показва справка от Регионалната здравна инспекция в града. 70 на сто от тях са били нападнати от улични животни. Това е първият смъртен случай при подобен инцидент от началото на годината в областта. В нито една от седемте общини няма функциониращ приют за безстопанствени кучета.