Десницата: Взривиха закона за досиетата
Десницата: Взривиха закона за досиетата / netinfo

Според ДСБ настояването на БСП – ръководителите на отдели и сектори в тайните служби с агентурно минало да не бъдат огласявани – показва, че в основата на тройната коалиция стои крилото на Държавна сигурност в социалистическата партия.

След заседание на ръководството си тъмносините призоваха всички хора в гражданска позиция да реагират, както преценят, срещу създаването на кръг от недосегаеми с агентурно минало. „Това са хора от Първо главно управление на Държавна сигурност, които са фактическите господари на тази власт”, заяви заместник-председателят на ДСБ Веселин Методиев. По думите му „мнозинството разиграва театър за пред Брюксел, а всъщност така минира и взривява закона за отваряне на досиетата. „Ако поправката в закона, която предлагат от БСП, мине, няма да станат публично известни досиетата на 150 души”, отбелязаха тъмносините.

Междувременно след заседание на ръководството на СДС Филип Димитров заяви, че „ако не се стигне до пълно разсекретяване на досиетата, това ще е грозен сигнал за нивото, до което са стигнали процесите у нас, а мнозинството би се опозорило”.