Депутатът Димитър Лазаров призна, че познава Велина Панчева
Депутатът Димитър Лазаров призна, че познава Велина Панчева / DarikNews
Депутатът Димитър Лазаров призна, че познава Велина Панчева
27410
Депутатът Димитър Лазаров призна, че познава Велина Панчева
  • Депутатът Димитър Лазаров призна, че познава Велина Панчева

Депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров призна, че е виждал електронното писмо от директора на областната дирекция „Земеделие" в Пловдив Велина Панчева. По-рано през деня именно на база тази кореспонденция от БСП обвиниха Лазаров в лобизъм и политически чистки при назначенията в дирекцията. Шефката на земеделската служба пък отрича за кореспонденция с Димитър Лазаров  

В кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров призна, че познава Велина Панчева, но подчерта, че тя не заема поста началник на дирекцията по предложение на управляващите. Относно писмото, в което Панчева предлага да бъдат сменени служители, Лазаров коментира, че не вижда нищо нередно: „Тук има едно уведомление къде какви длъжности се съкращават. Аз никого не искам да назнача. Нито имам предложение за назначаване, нито има назначени хора. Това е едно становище, едно питане на госпожата".

Депутатът от ГЕРБ допълни, че не е отговорил на писмото на Панчева, но не знаел да има уволнени или съкратени служители в дирекцията. По думите на Лазаров кореспонденцията не е скандална: „В частта, в която се уведомяват направените или предложените съкращения, не виждам нищо скандално. В частта, в която се говори, че не трябва да има съдебна защита на Административния съд, мисля, че е укоримо".

Според Лазаров, ако някой смята писмото за престъпление, може да сезира прокуратурата. Той обаче отказа да коментира дали Панчева ще бъде отстранена заради електронната кореспонденция.

Нямам официална кореспонденция с Димитър Лазаров и не съм запозната с целия текст, цитиран в парламента. Това заяви пред Дарик директорът на Областната служба „Земеделие" Велина Панчева. Всички служители от дирекцията са по работните си места и няма нито един уволнен, съобщи тя. Пенчева отрече и обвиненията, в които се твърди, че е искала от областния координатор на ГЕРБ списъци с хора за уволнение и такива, които по негово предложение да заемат местата им.