/ БГНЕС
Парламентът създаде постоянна Комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове. Решението за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС) беше прието със 140 гласа „за“, 37 – „против“ и три „въздържал се“.

Новата комисия заменя досегашната подкомисия за европейските фондове към Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

Проекторешението за изменение на правилника е внесено от Бойко Борисов (ГЕРБ-СДС), Атанас Атанасов („Продължаваме промяната-Демократична България“) и Делян Пеевски (ДПС). С него се предлага да се създаде Комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове. 

В дневния ред на пленарното заседание е второто четене на промени в Закона за обществените поръчки, в Закона за енергията от възобновяеми източници и в Закона за биологичното разнообразие.

В редовния парламентарен контрол ще участват министрите Андрей Цеков, Юлиан Попов, Кирил Вътев, Димитър Илиев, Тодор Тагарев, Галин Цоков, Христо Хинков и Иванка Шалапатова. 
Теодора Цанева/БТА