Делото срещу депутата Фидел Беев за побой започва отначало
Делото срещу депутата Фидел Беев за побой започва отначало / снимка: Sofia Photo Agency

Делото срещу депутата Фидел Беев за побой започва отначало, съобщиха от Софийския градски съд.

Досегашният председател на състава Христинка Колева излиза в продължителен отпуск и делото е преразпределено на съдия Мирослава Тодорова. Ход на процеса бе даден на 21 февруари миналата година, но сега делото ще започне отначало, тъй като според закона наказателните дела се гледат от началото до края само от един съдебен състав.

Прокуратурата обвинява Беев за това, че на 9 юни 2003 година около 16.00 ч. на изхода на Пазарджик до село Ивайло, на територията на бензиностанция, негова собственост, е пребил и заплашил с убийство Костадин Писков и Райчо Низамов. Вследствие на побоя Писков е със спукано тъпанче, рана в главата, нанесени са му множество юмручни удари и пак според прокуратурата, Беев го е ритал и го е псувал.

Райчо Низамов се отървал само със заплаха за убийство. Костадин Писков е предявил граждански иск срещу Беев за 15 хиляди лева, Райчо Низамов - за пет хиляди лева.

Пред съда преди време Писков заяви, че е отишъл заедно с Низамов до въпросната бензиностанция, за да прибере „Лада”-та на дядо си. По същото време там имало около десетина души и черен джип с тъмни стъкла. Фидел Беев заплашил Писков и започнал да го бие.