Дават 1,1 млн. лева за вилата на Миролюб Гаич в Каварна
Дават 1,1 млн. лева за вилата на Миролюб Гаич в Каварна / netinfo

Четирима участника наддаваха днес на търга, обявен от частен съдия-изпълнител за продажба на вилата на бизнесмена Миролюб Гаич в Каварна. Лятната къща на сърбина се намира на 300 метра от морския бряг на Каварна. Имотът включва терен от 4 400 квадратни метра площ, двуетажна масивна сграда, гараж, портиерна, тенис корт и спомагателни сгради.

Първоначалната цена за наддаването бе 438 000 лева. Спечелилият търга е обявил цена от 1,1 млн. лева. В седемдневен срок, считано от утре, сумата трябва да бъде платена. В противен случай съдия-изпълнителят ще предложи на втория класиран в наддаването да закупи имота. Втората оферта е за 440 000 лева.

Вилата на Миролюб Гаич бе обявена на търг, за да се удовлетворят дълговете на обявеното в ликвидация дружество „Югоагент-Добрич" ООД, чийто бивш управител и мажоритарен собственик беше Гаич.

Каварненският имот на скандалния бизнесмен веднъж вече беше обявявана на търг. Тогава цената му беше над 1 млн. лева, но купувачи не се явиха. Към вилата претенции имаше и комисията „Кушлев", която съди семейство Гаич за имущество, придобито от престъпна дейност. Добричкият окръжен съд обаче не уважи искането и разреши публичната продажба от съдия-изпълнител.