/ iStock/Getty Images
Към момента организаторите имат информация за около 20 деца-сираци
В борбата със заразата не малко лекари и учители загубиха битката. В помощ на децата на загиналите герои платформата #Задоброто организира Дарителски фонд.

Още един лекар от Добрич почина от COVID-19

В самото начало на кризата в България от #Задоброто направихиха всичко по силите си да помогнат на медиците. Преди кризата обаче приоритет винаги са били децата и тяхното здравеопазване.

Кампанията е за тези, които избраха да бъдат смели, да спасяват животи, да се борят, да запалят искрата, да светят. Всеки един, който в изпълнение на работата си е бил от тези първите.

Тези, които в битката са най-отпред. Тези, които протегнаха ръцете си за да ни запазят. Да запазят телата ни и да запазят огъня в сърцата и умовете на децата ни. Тези, които не трябва да забравяме. Тези, които оставиха деца. Към момента организаторите имат информация за около 20 деца-сираци.

Обичана учителка от Търговище почина от COVID-19, класът ѝ отказа да учи присъствено

Целта на кампанията е първоначално да нъде събрана сумата от 150 000 лева
. От тях децата ще получават стипендия от 500 лв. месечно. Критериите за отпускане на стипендия ще бъдат публикувани на сайта, на фейсбук страницата и групата на Проект #Задоброто, във фейсбук, в медиите.

Фондът ще бъде управляван от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще проследява как се използват парите, ще се отчита пред дарителите.

Кампанията започва заедно с учителя Петър Велков, Фондация BCause и с организациите - Гората.бг, Капачки за бъдеще, На първа линия, на доброволци и дарители. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет. 

Всеки, който иска да помогне може да го направи ТУК.