Цветлин Йовчев отрича МВР да е подслушвало протестиращи
Цветлин Йовчев отрича МВР да е подслушвало протестиращи / снимка: БГНЕС, архив

Бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев нарече "лъжа" твърденията, че са били подслушвани участници в протестите срещу кабинета "Орешарски".

Готвят наказания в МВР заради СРС-та

По-рано настоящият вътрешен министър Веселин Вучков обяви пред журналисти, че е започнала дисциплинарна проверка за нарушения при използването на СРС-та в министерството.

„Категорично мога да заявя, че по никакъв начин никога нито са разработвани, нито са подслушвани участници в протестите. Трябва да кажа, че от начало наблюдавах процеса с учудване и недоумение, но премина всякакви граници. Погнусен съм от това, което се случва. Жалко е, че хора, които претендират да са демократи, използват най-гнусните форми на тоталитарна пропаганда. Това е една лъжа и мисля, че съвсем скоро това ще стане ясно", заяви Цветлин Йовчев за агенция „Фокус".

По време на протестите МВР и ДАНС подслушвали 300 дни

„Вън лъжците от политиката", призова бившият министър на вътрешните работи.

Той пожела да бъдат извършени всички възможни проверки.

„Такива проверки бяха правени и по време на служебното правителство и резултатът беше категоричен. Позволете ми аз да задам един въпрос - ако отново се окаже, че това е лъжа, кой ще носи отговорност за тази поредна манипулация на обществото? Докога в политиката ще има хора, които ще лъжат по безобразен начин, защото това не е лъжа, която изрича човек, когато е подведен. Това не е и лъжа, която е резултат от нереалистична представа за състоянието и за това какво се случва. Това е преднамерена лъжа с цел да се навреди и в момента уврежда обществения интерес", допълни Йовчев.

Цветлин Йовчев се обърна към ръководителите на политическите партии и народните представители в парламента с призив да извадят лъжците от политиката. „Вън лъжците от политиката, защото докато това не бъде направено, няма как да се случи нещо добро в държавата ни", подчерта Йовчев.