Цялата пазарджишка полиция на крак заради разчленен труп
Цялата пазарджишка полиция на крак заради разчленен труп / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Цялата пазарджишка полиция е мобилизирана за установяване самоличността на разчленения труп на мъжа, който беше открит на сметището край село Алеко Константиново. Тялото бе открито на 29 декември. Според разследващи видимата възраст на мъжа е около 40 години.

Убийство е версията, по която работи полицията, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

От Окръжната прокуратура обобщиха, че е направен оглед на място. По данни на очевидци, тялото е изсипано от камион с боклуци. Шофьорът на автомобила, изхвърлил трупа, заяви за Дарик, че не е видял нищо по време на сметосъбирането. Четири коли събират ежедневно отпадъците в Пазарджик. Трупът вероятно е разфасован с брадва или голям нож и след това изхвърлен в контейнер.

Стана ясно, че мъжът е бил обезобразен до неузнаваемост. Трупът е бил разчленен брутално.

Очевидци заявиха, че мъж от Ихтиман, управляващ черен джип, е идвал на сметището и ги е заплашвал. Той е крещял: "Кой го отрепа!".

Говори се, че убитият е международен шофьор от Ихтиман.

Все още не са установени датата и часа на убийството, както и настъпването на смъртта, обясни говорителят на Окръжна прокуратура - Пазарджик Снежана Стоянова.

Към момента няма подаден сигнал в Пазарджик и региона за издирване на мъж на такава възраст.

Според психолози убиецът вероятно е човек, който от детска възраст е малтретиран и е хиперактивна личност.