Българите най-недоволни от семейния си живот
Българите най-недоволни от семейния си живот / Thinkstock/Getty Images

Българинът попадна в дъното на поредна класация. Този път, оказва се, българите са последни по задоволство от семейния и социалния си живот сред европейците.

Данните са от доклад на британската статистическа служба, който измерва удовлетворението от живота и прави сравнение по различни показатели между Обединеното кралство и останалите европейски страни.

71,8% от жителите на Острова на възраст над 16 години дават поне 7 по десетобална система за оценка на това колко доволни се чувстват от живота си. Това е над средното за ЕС равнище от 69,3%.

Едва 58,4% от британците обаче чувстват близост със съседите си. Още по-нисък, всъщност най-нисък, е делът на тези хора в Германия - 58,3%.

За контраст - 74,6% от българите са близки с комшиите, допълва БГНЕС. В това отношение се нареждаме на осмо място в ЕС. В тази класация водят Кипър, Румъния и Хърватия.

Гражданите на България обаче са последни по задоволство от своя семеен живот, който оценяват със 6,7 точки от 10 възможни и социалния си живот, на който дават оценка 5,9.