/ iStock/Getty Images
Посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов предаде днес дарение с храна от Република България на семействата на македонски деца с аутизъм от Гражданското сдружение за лечение на хора с аутизъм „В моя свят“.

Хуманитарната помощ, която се състои от дълготрайна храна, е инициатива на министъра на външните работи на Република България Екатерина Захариева, съобщи МИА.

„Това е програма на българското правителство по инициатива на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, насочена към даряване на храна на семейства в неравностойно положение в Република Северна Македония по време на пандемията на вируса Covid-19“, каза Ангелов.

Посланикът обясни, че това дарение е част от българска по-голяма програма за подпомагане на деца със специални нужди и за тези, които са най-застрашени по време на коронавируса, за да могат, както каза той, да се почувстват по-сигурни.

Представителят на асоциацията „В моя свят“ Весна Стояновска информира, че от четири години посолството на България помага на всички открити досега центрове, а помощта се състои от социални помощи за деца в риск.

„Българското посолство осигурява ежегодно лечение за 30 деца в Охрид и Скопие, а дарението по време на пандемията от Covid означава много за всички“, подчерта Стояновска.
БГНЕС