Бриго Аспарухов: С поведението си ГЕРБ показаха притеснението си, че това правителство ще бъде успешно
Бриго Аспарухов: С поведението си ГЕРБ показаха притеснението си, че това правителство ще бъде успешно / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Бриго Аспарухов: С поведението си ГЕРБ показаха притеснението си, че това правителство ще бъде успешно
64361
Бриго Аспарухов: С поведението си ГЕРБ показаха притеснението си, че това правителство ще бъде успешно
  • Бриго Аспарухов: С поведението си ГЕРБ показаха притеснението си, че това правителство ще бъде успешно

Поведението на ГЕРБ по време на гласуването на кабинета „Орешарски" показва притеснението на бившите управляващи, че това правителство ще бъде успешно и че то ще ни каже истината за тяхното управление, която не е лицеприятна. Това каза в интервю за Дарик бившият депутат от левицата и бивш шеф на разузнаването Бриго Аспарухов.

Той посочи, че не знае кой точно е предложил Цветлин Йовчев за вътрешен министър, но допълни, че независимо какви реформи ще бъдат правени в сектор „Сигурност", е важно МВР ежедневно да се бори най-вече с т.нар. битова престъпност.

„Откровено казано не ме интересува кой седи зад висшите номинации, в конкретния случай говоря за МВР. Важно е едно: престъпността трябва да се бори и това трябва да бъде псотоянно. Министерството на вътрешните работи трябва да бъде Министерство на обществения ред и сигурност", добави Аспарухов.

По думите му Пламен Орешарски в лицето на Цветлин Йовчеве е видял верния човек: „Не ми остава нищо друго освен да пожелая успех. По-важно е да се върши работа, а какви административни и персонални промени ще стават - в крайна сметка това не интересува хората. Те искат действия. Дълбоко вярвам в избора на Пламен Орешарски, в неговата преценка за хората. Дали е имало намеса на политически кръгове или някакви други кръгове - аз не мога да знам. Далеч съм от теи неща".

„Това е човек, който поема своята отговорност, ще я носи, а ние ще му помагаме да я носи. Както казах и на пленума - аз запазвам своето право и да критикувам, и да отправям забележки към кабинета. Отговорността е на всички нас и в крайна сметка и на всички българи - да помогнем на правителството да изведе България от кризата, да възстанови държавността, за да може държавата да заработи", добави още Бриго Аспарухов.