Борисов за взрива: Тези хора умеят да подбират времето, но е прекалено плоско
Борисов за взрива: Тези хора умеят да подбират времето, но е прекалено плоско / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов за взрива: Тези хора умеят да подбират времето, но е прекалено плоско
38375
Борисов за взрива: Тези хора умеят да подбират времето, но е прекалено плоско
  • Борисов за взрива: Тези хора умеят да подбират времето, но е прекалено плоско

Премиерът Бойко Борисов нарече конспиратори извършителите на взрива, избухнал тази сутрин пред редакцията на вестник „Галерия". По думите му депутати, бивши членове на групата на РЗС, са признали в разговор с него, че са планирани подобни действия, за да излезе, че някой атакува хората около „Галерия". „Никой освен тези хора няма интерес от този взрив", каза Борисов. Без да назовава имена той допълни, че „те умеят да подбират времето, но е прекалено плоско".

Държавата има прекалено важни приоритети и няма да се занимаваме с такива ченгеджийски номерца, коментира още премиерът:

„Знам, че тези хора това могат, за това са обучавани. Знам, че е добре подбрано времето, пак за това са обучавани. В събота бяха петима депутати при мен и Тодор Великов, той мисля, че и публично го е казвал, че е присъствал на разговори, в които те са се готвили да си правят такива неща, за да привличат общественото внимание, така че въобще не ме учудва. Радвам се, че поне са го поставили професионално и не са убили хора. А пък в същото време ни най-малко не ме притеснява, когато идват еврокомисари, защото за всички в Европа е ясно каква държава заварихме - с каква организирана престъпност и корупция и какво направихме през тези години и месеци. Това изнервя тези хора. Един ден, когато се разкрият извършителите, аз предполагам, че те ще бъдат същите, които са пребили журналиста Огнян Стефанов. През 1997 г. взривиха мой близък точно в деня, когато Богомил Бонев правеше една от вещите си акции, наречена „Комар". Тези хора умеят да подбират времето, но е прекалено плоско. Преди няколко дни, когато поискахме да покажат записа с Менда Стоянова, се оказа, че някой им е откраднал джипа, а точно пък най-ценните им флашки били в джипа. Друг въпрос е, че службите трябва незабавно да се стегнат, да покажат резултати и да задържат всички тези конспиратори. Това ще е оценката ми към тях. Сутринта на Цветан Цветанов и на Цветлин Йовчев съм им казал, че държавата има прекалено важни приоритети - здравеопазване, строителство, екология и по никакъв начин с такива ченгенджийски номерца няма да се занимавам. Чрез вас се обръщам към тях да внимават, когато си играят с тези игри, да не убият хора, защото това не е игра. А вас ви моля да отидете, да намерите депутатите, които са присъствали на разговорите, когато са си планирали подобни взривове, за да излезе, че някой ги атакува".

„Нека да поискат и ще им сложим охрана", каза на въпрос Бойко Борисов. И допълни: „иначе ако им сложим, ще кажат, че ги следим".