Борисов: Не може да стане по-лошо, отколкото при Станишев
Борисов: Не може да стане по-лошо, отколкото при Станишев / снимкa: Sofia Photo Agency

„По-лошо от това, което се случи по време на управлението на Сергей Станишев, не може да стане" - така Бойко Борисов отговори на изказването на премиера, че идването на власт на ГЕРБ би било безотговорно.

„По-време на управлението на Станишев страната ни е последна по доходи в Европейския съюз, първа по корупция, със замразени европейски пари и недоверие на гражданите в институциите. Освен това Станишев подведе хората, като първо заяви, че финансовата криза няма да засегне България, а през последните дни говори съвсем друго", добави Борисов.

Според него икономическите проблеми вече се отразяват на страната ни, но най-тежко кризата ще се усети в началото на следващата година. Столичният кмет заяви, че ГЕРБ е готова на диалог с управляващите за набелязване на адекватни мерки срещу кризата.

Бойко Борисов е в Русе за кръгла маса по проблемите на сектор „Сигурност и обществен ред", организирана от сдружение ГЕРБ и Фондация „Ханс Зайдел". Въпреки поканата, нито един представител на управляващата коалиция не уважи дебата, отбеляза председателят на партията Цветан Цветанов.

Участие обаче взеха депутатът от ДСБ Атанас Атанасов и евродепутатът Душана Здравкова. ГЕРБ представи своя план за реформи в сектора, като стана ясно, че цялостната програма за управление на партията ще е готова между 10 и 15 февруари.