Бойко Борисов тръгна на обиколка по манастира
Бойко Борисов тръгна на обиколка по манастира / пресцентър, правителствена информационна служба
През годините сме доказали, че подкрепяме всички вероизповедания у нас, подчерта премиерът
Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават. Това каза премиерът Бойко Борисов, който посети  Пещерския манастир. Министър-председателят днес започна традиционната си обиколка от детското отделение в "Пирогов", а след това тръгна на тур към манастири, на които кабинетът отпусна средства.

„През годините сме доказали, че подкрепяме всички вероизповедания у нас. Вследствие на това много храмове бяха обновени, точно както Пещерския манастир "Св.Никола Летни". Има изградена и еко пътека от с. Пещера до манастира, която е дълга 2 км. Тя е със средствата по проект за трансгранично сътрудничество със Сърбия. Нашите политически опоненти не могат да се похвалят с такива неща, защото при тях европрограмите спира. Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири и джамии. Понеже правим много църкви и манастири, дори и джамии, главният мюфтия също отида да се ваксинира. И религиите, когато е необходимо за здравето на хората“, посочи той.Духовниците се съгласиха с министър-председателя, че решението да се ваксинираш срещу коронавирус е най-разумното, като отбелязаха, че религията и науката си помагат взаимно.200 000 лв. отпуснахме за ремонт на Жаблянския манастир ''Свети Йоан Предтеча", написа в профила си във Facebook премиерът.

„Светата обител е в Конявската планина, близо до гр. Земен, и до нея се стига много трудно с автомобил. Затова и в момента участъкът до манастира се чакълира“, отбелязва той.

Обиколката на Борисов продължи в манастир "Св. Пантелеймон" в село Смиров дол.
 

пресцентър, правителствена информационна служба"Уникално е направено. Не можем да смогнем една десета от това, което е възстановено и реставрирано да покажем днес", посочи министър-председателят.