/ БГНЕС
Борисов предупреди членовете на ГЕРБ: Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя
100368
Борисов предупреди членовете на ГЕРБ: Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя
  • Борисов предупреди членовете на ГЕРБ: Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя
Премиерът Бойко Борисов остро разкритикува министрите и депутатите си. Това се случи в речта му по време на Национална предизборна среща на партията. „Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя“, заплаши Борисов. Повод за критиките на премира е пасивното поведение на някои членове на кабинета и народни представители от редиците на партията, когато от опозицията обвиняват правителството.

Премиерът Бойко Борисов призна, че БСП догонва по рейтинг ГЕРБ и се обърна със сериозна критика към министрите в кабинета, депутатите си и кметовете: "Факт е, че БПС с тези провалени политици, гонени от управлението, ни доближава. Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя".

Борисов към кметовете: Ако не си почистите къщичките по места, това ще избие

Пленум на ГЕРБ
БГНЕС

Борисов заяви, че заради намалените нива на контрабанда и арестите на олигарси у нас трупа много врагове: "Знаете ли как се събират от приходните агенции, МРВ и прокуратурата пари? Как се прави контрабанда от 34% на под 5%? И какви врагове се трупат срещу мен, партията и тези, които го правят? Това е съизмеримо с милиарди - арестуват се хора, затварят се фабрики, олигарси, терористи. Къде е съпротивителната ни сила? Или първата дама излиза, нахейтва ви и трябва Тома Биков да излиза дежурен веднага да отговаря също?! Задавам си за мен въпроса защо все още сме първа политическа сила. Защо обаче нашата подкрепа намалява? Ще кажете, че се износваме. Безспорно!"

"От първото ни правителство, освен мен, само Томислав е министър. Никой друг не е министър от първото ни правителство досега, сигурно 40-50 министри съм сменил. Депутатите подменихме, кметове подменихме. И вие, ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано или късно това ще избие, дали в суджук, дали в нещо друго и то ще падне върху партията и върху нас. Хората искат справедливост. Защо трябва да ви подръчквам? Това е съпротивителната сила на всеки един от вас, защото си отговаряте за региона. Те ви избиват зъбите с някоя жълта новина и вие се сгушвате и не отговаряте", каза още от трибуната Борисов.

Пленум на ГЕРБ
БГНЕС

Кметът на Бургас Димитър Николов пък заяви, че ГЕРБ лети със силата на Ф-16 към победа на предстоящите избори за Европарламента и местната власт.
 
В стягането на партийните редици се включи и заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, който предупреди състава на ГЕРБ, че тази година няма да има лятна почивка, а активна работа по предстоящите евро и местни избори.

Пленум на ГЕРБ
БГНЕС