Бойко Найденов: Не съм оказал натиск върху Брендо да свидетелства
Бойко Найденов: Не съм оказал натиск върху Брендо да свидетелства / снимка: Sofia Photo Agency

Директорът на Националната следствена служба Бойко Найденов опроверга твърденията на Евелин Банев – Брендо, че е оказал натиск върху него да свидетелства. В деня, за който Брендо твърди, Найденов е бил на конференция с представители на ОЛАФ и вицепремиера Меглена Плугчиева.

„Проверих какво съм правил на този ден – 24 септември, за който Евелин Банев – Брендо сочи, и се оказа, че съм бил на конференция с вицепремиера Меглена Плугчиева и колегите от ОЛАФ, а след това съм имал среща с главния архитект на София, т.е. дори да искам, не мога да се срещна с когото и да било”, обясни Бойко Найденов. „Това е измислена история, която нямам престава откъде идва. Жалко е, че на подобен род мероприятия се дава гласност”, коментира още той.

Това е смешно, защото доказателства не се събират по този начин, а аз не събирам доказателства от една година и съм административен ръководител на Националната следствена служба, обясни още Найденов.

Най-вероятно на Банев са му подхвърлили да прочете един лист, за който той дори не знае за какво става въпрос, предположи той. По-интересно е кой го прави и защо го прави. Не виждам какъв прицел представляваме ние с Маргарита Попова, която също няма нищо общо. Ние сме обикновени служители, заяви още директорът на националното следствие. Може би играта е на по-високо ниво и става въпрос за някой друг, предположи той.