Дошло е време за реформи и не е сега моментът да се правят решения „на парче”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Повод за думите й е декларацията с призив към Висшия съдебен съвет (ВСС) да спре процедурата по избор на нов главен прокурор до окончателното произнасяне на Конституционния съд (КС), както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията, са внесли в парламента депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Пеевски: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат спиране на избора на нов главен прокурор

Има мнение от членове на ВСС, че би могло този избор да бъде удължен. „За нас е важно да имаме конституционна реформа и проект, който да покрива обективно всички промени, които искаме да постигнем. Важно е този проект, когато бъде внесен в парламента, да отразява всички промени, които искаме да бъдат заложени в Конституцията.

За отношенията ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС тя каза: „ние имаме дълбоки различия, но имаме да свършим работа за България. На никого не му е приятно, ние сме професионалисти, имаме да свършим важни неща”. Като конкретни задачи тя изброи влизане в Шенген, влизане в еврозоната, отделяне на България от руското влияние. „Трябва да знаем, че ако се фокусираме върху тези задачи, ще можем за известно време различията ни да минат на втори план”, допълни Белобрадова.