Тя даде подробности и за стълба „Зелена Българи”
"В тази ситуация не трябва да се политиканства, трябва да бъдем отговорни и единни, за да се справим". Това коментира регионалният министър Петя Аврамова, която изкара 10 дни в изолация.

Симеонов за затягане на мерките: Закъсняхме

„Надявам се експертите да вземат най-добрите решения и ние като политици да се съобразим с тях, така че да запазим живота и здравето на хората”, заяви Аврамова в ефира на „Здравей, България".

Тя даде подробности и за стълба „Зелена Българи”. „Няма безплатни дейности. Това е програма за енергийна ефективност. Ще включва изолация, подмяна на дограма и топлоизолация на покрив.

Тази програма ще включва и интелигентни решения - възобновяеми източници на енергия”, обясни Аврамова. Ще има съфинансиране - 5 или 10%, но то ще бъде поето по други механизми. Разработват се четири варианта.

Коронавирусът не отстъпва: Още 4054 заразени с 54 починали за 24 ч.

„За нас е ясно, че хората ако трябва да извадят дори 5-10 лв. от джоба си, винаги ще има в един вход някой, който да блокира нейното изпълнение. Ние не искаме да бъде блокирана”.

Програмата трябва да стартира през април 2021 г. „Първите 2 години трябва да бъдат договорени голяма част от средствата”, обясни министърът.
nova.bg