Арести след сблъсък между футболни фенове от Босна и привърженици на „Левски”
Арести след сблъсък между футболни фенове от Босна и привърженици на „Левски” / DarikNews.bg, архив
Старши комисар Пламен Петков
55355
Старши комисар Пламен Петков
  • Старши комисар Пламен Петков

Фенове на „Левски” и футболна агитка от Босна вдигнаха на крак полицията късно снощи. Сблъсъкът между спортните привърженици стана пред столичния хотел „Хемус” около 21.30 ч. Чуждата агитка е в България за предстоящия тази вечер мач между отборите на „Левски” и „Сараево”.

Седем души, фенове на „Левски”, са арестувани след сблъсъците с привърженици на футболен клуб „Сараево” пред столичен хотел снощи. Четирима полицаи са пострадали при инцидента. Това съобщи пред Дарик старши инспектор Пламен Петков от Четвърто РУП-София, сектор „Охранителна полиция”.

Вечерта в 21.30 ч. група привърженици на „Сараево” била пред хотела, когато от там преминали привърженици на българския отбор. Първоначално българските фенове провокирали чужденците с жестове и реплики, а след това започнали да хвърлят различни предмети, което довело до опит за саморазправа.

Полицията се е намесила, за да изтласка двете агитки. Привържениците на „Сараево” са били прибрани в хотела, а българската група изтласкана в страни от района. Пострадалите полицаи са с леки наранявания. Двама са с навехнати глезени, един е със спукана ръка, а един от полицаите е ударен по главата с част от паве.

При обиска на арестуваните участници в сблъсъка полицаите са намерили пиротехнически средства, маски с прорези на очите. Установено е, че част от тях са от криминалния контингент.

Все още тече разпознаване на феновете на Сараево, които са участвали в сблъсъка. За момента няма задържани поддръжници на „Сараево”.

Пропускателният режим на футболната среща тази вечер ще бъде стриктен. Хората ще бъдат проверявани внимателно, за да се избегнат сблъсъци между феновете на двата футболни отбора.

Мачът между „Левски” и „Сараево” ще се играе на стадион „Георги Аспарухов” от 20.00 ч. Босненските футболни агитки са известни с насилствените си прояви. Още преди две седмици, когато стана ясна датата за двубоя между футболните клубове „Сараево” и „Левски”, във форумите босненски запалянковци се заканиха, че ще „изравнят София със земята”.