Адвокатът на убиеца от Исперих поиска той да остане в ареста
Адвокатът на убиеца от Исперих поиска той да остане в ареста / снимка: DarikNews.bg, Разград
Адвокатът на убиеца от Исперих поиска той да остане в ареста
63721
Адвокатът на убиеца от Исперих поиска той да остане в ареста
  • Адвокатът на убиеца от Исперих поиска той да остане в ареста

Дори адвокатът на убиеца на 19-годишната Надежда Минчева от Исперих поиска извършителят на жестокото престъпление да остане в ареста. Пред Окръжен съд-Разград 20-годишният Танжу Сами призна, че е убил момичето, но това станало неволно. Трупът на момичето бе намерен в неделя в дупка край лудогорското градче, преди това повече от седмица 150 души издирваха изчезналата сервитьорка.

Доказателствата на обвинението са косвени, коментира още в началото на пледоарията си прокурор Тихомир Тодоров. Заради високата обществена опасност на извършителя и възможността да се укрие отново обаче държавният обвинител настоя Танжу Сами да остане в ареста за постоянно. Тодоров се позова както на факта, че самият Танжу е показал на полицаите къде е захвърлен трупа, така и на свидетелски показания.

Момичето е душено, смъртта е настъпила в резултат на остра сърдечна и дихателна недостатъчност, както и от аспириране на кръв, която потекла от носа на Надежда по време на нанесения й побой, тялото има наранявания в областта на шията и главата. По самия Танжу пък имало следи от одрасквания и охлузвания. Докато се крил в изоставени постройки в Исперих, младежът обмислял да се обеси, разказал това на баща си след като бил заловен.

Като доказателство разследващите прилагат и разговори между убитата и убиеца в социалната мрежа, от които се разбира, че Танжу е съзнавал, че вече няма връзка с Надежда и тя има нов приятел, но изпитвал желание за мъст.

Изненадващо в съдебната зала и обвиняемият и неговият защитник се съгласиха с постоянната мярка задържане под стража.

Адвокат Красимир Коцев обясни, че може да направи обосновано предположение, че подзащитният му е извършил престъплението, но изтъкна и още един довод да иска оставането му в ареста - вероятността от саморазправа от страна на близките на убитото момиче.

След кратък размисъл съдът постанови постоянна мярка задържане под стража.