/ / ThinkStock/Getty Images
Обявен за издирване мъж написа на страницата на СДВР във Facebook телефонния си номер, след което те го потърсиха. Красимир Тончев е с влязла в сила присъда за шофиране без книжка. Той разказа пред Дарик, че полицията никога не се е свързвала с него преди да публикува телефонния си номер. Днес СДВР пусна 56 снимки на хора с влезли в сила присъди, които са обявени за издирване. В момента Тончев живее в Германия и твърди, че всички призовки от съда отиват на адреса му по лична карта, където в момента живее бившата му жена, с която няма контакт. Тончев твърди, че полицията не е търсила други негови близки роднини.
 
Красимир Тончев живее в Германия през последните няколко години. Твърди, че през 2015 година е карал автомобил, без да има шофьорска книжка. Същата година е наказан с пробация 2 години и 6 месеца.
 
Началото на миналата година обаче присъдата му става ефективна, без той да разбере. Полицията го обявява за издирване, за което той разбира едва днес от фейсбук страницата на СДВР.
 
 

КРАСИМИР ТОНЧЕВ ОСЪДЕН - ПРИСЪДА Година на раждане: 1981г. При наличие на информация за лицето, моля сигнализирайте на телефон 112 или в най - близкото районно управление на МВР.#СДВРстолична

Публикувахте от СДВР Столична Полиция в 27 март 2018 г.
Призовките се получават на адреса му по лична карта, където живее бившата му жена, която не го информирала за делата и че е обявен за издирване. 
 
„Не мога да ви кажа откога съм обявен за издирване. Не знам. Това го разбрах днес сутринта. Един приятел ми се обади и каза, че ме има във фейсбук сред най-лошите“, разказа Тончев.
 
Тончев заяви, че от полицията са го потърсили днес, след като е оставил телефонния си номер под публикуваната от СДВР снимка:
 
С мен се свърза един полицай и ми писа дори във фейсбук, че ми е дал номера на тополовградската полиция. Казах, че те го имат от много време. Просто няма смисъл да ми звънят“.
 
Тончев допълни, че не мисли да се укрива, когато се прибере в България.
 
Ще се предам като се върна в България. Аз не съм човек, който да се крие цял живот, просто не мога да понеса това. Не съм се крил никога, просто никой не ме е търсил“, обясни още Красимир Тончев.