8 тона алкохол иззеха от частни домове в Карнобат
8 тона алкохол иззеха от частни домове в Карнобат / www.sxc.hu, 5starempty

Близо 8 тона алкохол е иззет от две къщи в Карнобат при полицейска проверка, съобщиха от полицията. Проверката в частните домове е извършена от служителите на Областната дирекция на МВР в Бургас, Районно управление на МВР в Карнобат и Бургаската митница след сигнал за незаконно производство на спиртни напитки.

В първата къща, чийто собственик е 52-годишен мъж, са намерени и иззети голямо количество спирт, концентрат с различен градус, глицерин и дъбов екстракт. Открити са и различни видове пластмасови и стъклени шишета, както и приспособления за бутилиране.

Във втората къща, обитавана от 65-годишен мъж от Карнобат, униформените са открили големи количества алкохолен концентрат с различен градус. От извършените допълнителни действия е установено, че 35-годишният му син също е нарушил закона, като на 29 юни миналата година при специализирана полицейска операция в дома му в село Искра са намерени и иззети 35 бидона по 150 литра и 54 туби от по 10 литра спирт. Количеството конфискуван алкохол тогава е около 600 литра.

По данни на полицията готовият алкохол е пласирани в магазини в Бургас, както и на централния пазар в Карнобат. Общото количество спиртни напитки, иззето от двете частни къщи в градчето, е около 8 тона и е предадено за съхранение в Склада за държавни стоки при Митница „Бургас".

Образувани са две досъдебни производства в Районната прокуратура в Карнобат за незаконно притежаване, съхранение и производство на акцизни стоки. За извършеното нарушение от предстои налагане на административни наказания.

Други новини от Бургас