8 подписа не достигат на опозицията да внесе вот на недоверие
8 подписа не достигат на опозицията да внесе вот на недоверие / netinfo

Няколко подписа не достигат към момента на опозицията да внесе искане на вот на недоверие към правителството, стана ясно след първите консултации между десните и „Атака”, в който не участваха представители на ДСБ.

От ДСБ се обявиха против внасянето на вот на недоверие преди изборите, защото според тъмносините нямало да има по-голям вот на недоверие към правителството от изборите на 20 май. От ОДС, „Атака” и БНС твърдят, че към момента имат 40 подписа. За внасянето на искането са необходими 48. Те се надяват на подкрепа на депутати от НДСВ, независими народни представители и съвестни тъмносини свои колеги. Който не е тук сред нас, не е опозиция, коментираха участници в консултациите.

Те се обединиха около исканията за незабавни изслушвания на премиера Сергей Станишев по скандала Александров-Овчаров и създаване на временна парламентарна комисия, която да провери случая. Ако това не се случи, те заплашиха да напуснат пленарната зала и да не участват в заседанията на Народното събрание.

Не сме казали, че вотът трябва непременно да е един – два дни преди изборите, така съпредседателят на БНС Красимир Каракачанов отговори на въпроса за наличието на технологично време за внасянето и гласуването на искането преди 20 май, каквито бяха първоначалните намерения на ОДС и ССД.