40 000 цигли раздадоха на пострадалите от торнадото в Завет
40 000 цигли раздадоха на пострадалите от торнадото в Завет / снимка: Радка Минчева

Девет строителни бригади, наети от община Завет, ремонтират домовете на пострадалите от торнадото във вторник, отчете кметът Ахтер Велиев пред вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем. Тя бе на посещение в региона, лично провери как върви работата по отстраняване на пораженията.

78-годишният Недьо Великов от Завет подари на вицепремиера Емел Етем лалета от градината си по време на обиколката на министърката по ул. "Отец Паисий", където от торнадото във вторник са пострадали почти всички къщи. И в деня преди Великден девет строителни и една стъкларска бригади ремонтират покриви, на мястото на отнесените цигли поставят предоставени от общината – обясни пред Етем кметът Ахтер Велиев. Осигурени са 40 000 цигли, 3500 от тях са дарение от фабрика от Стралджа. Досега разходите от общинския бюджет са около 35 000 лв. Първо се ремонтират къщите на самотните хора, каза Велиев. Етем похвали институциите в Лудогорието за добрата стиковка веднага след бедствието.

За ремонт на обществените сгради ще се искат пари от Междуведомствената комисия към Министерски съвет, обясни Етем. Хората, с които се срещна, не се оплакваха, а благодаряха на държавата и общината за помощта.