Златанова обеща равен достъп при договорите за медийно отразяване на европрограмите
Златанова обеща равен достъп при договорите за медийно отразяване на европрограмите / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Златанова обеща равен достъп и конкуренция при договорите за медийно отразяване на европрограмите
65292
Златанова обеща равен достъп и конкуренция при договорите за медийно отразяване на европрограмите
  • Златанова обеща равен достъп и конкуренция при договорите за медийно отразяване на европрограмите

Равен достъп и конкуренция при договорите за медийно отразяване на европейските програми обеща ресорният вицепремиер Зинаида Златанова. На среща с представители на медийния и рекламния бранш Златанова констатира, че има проблем с качеството на информацията, която достига до гражданите. Тя изрази надежда, че при следващия програмен период на база опита, който вече е натрупан, хората ще бъдат по-добре осведомени.

„Колегите от двете основни гилдии - медийна и пиар, имат все още претенции към качеството на осведомяването на хората, имат все още проблем с това, че не са съвсем ясни критериите, по които едни или други проекти се разпределят", каза Златанова.

Затова на срещата е договорено, че администрацията ще изработи ясни методически указания до всички управляващи органи за договорите в областта на медиите и рекламата, за да уеднаквят стандартите, за да има равен достъп за всички и реална конкуренция във възлагането на договорите за информация и публичност. Освен това ще бъде разпространен проектът на стратегия за информация и публичност за следващия програмен период.

„Това, което заявих на колегите, е, че това са нашите български медии и нямаме други, с които да работим. Затова те ще бъдат наши партньори, разчитаме много на тях и сме сигурни, че в следващия програмен период, използвайки текущия опит, ще работим по-добре и хората ще бъдат по-добре осведомени", каза вицепремиерът Златанова.