Търси се мениджър за ансамбъл „Филип Кутев
Търси се мениджър за ансамбъл „Филип Кутев / DarikNews.bg, архив

Мениджър за ансамбъл „Филип Кутев" търси министърът на културата Вежди Рашидов.

Трябва човек, който да раздвижи ансамбъла, за да работи и да има зрители, но в същото време няма да се увеличават заплатите на танцьорите - уточни още министърът.

Заплатите на „Филип Кутев" са колкото на всички. Те получават не 2,50 лв., както театрите, а 6 лв. за 1 лв. продаден билет. Няма да се закриват нито театри, нито ансамбъл „Филип Кутев". Той, обаче трябва да концентрира", категоричен бе Рашидов.

Относно това дали ще смени ръководителката на ансамбъла Елена Кутева, Рашидов заяви, че няма да сменя никой, а ще търси добър мениджър. Той запита как ансамбъл „Българе" или Нешка Робева не искат нищо, а цял ден концертират. Според Рашидов условията за работа на „Филип Кутев" са прекрасни. Сега ще проверим какво е състоянието на ансамбъла, дадох 3 месеца срок, опростихме дефицит, допълни още Рашидов.

„Да си мениджър и да управляваш няма нищо общо с това да имаш художествено образование. „Филип Кутев" си получават заплатите. Винаги се вика от хора, които се страхуват от себе си - Камен Донев и Теди Москов защо не викат нищо. Винаги има едни хора, които, когато са заплашени от себе си за това, че не стават, казват - убиват културата", коментира ресорният министър.

Според него обаче няма кой да убие културата и няма как тя да умре. „Българска култура е имало и ще има", убеден е още Вежди Рашидов.

Източник: БГНЕС