Синдикатите: Саботаж, не дават сметките на „Кремиковци” на Жеваго
Синдикатите: Саботаж, не дават сметките на „Кремиковци” на Жеваго / netinfo

Ръководството на комбината не е посочило сметките, по които да бъдат преведени парите от фирмата на Константин Жеваго по подписаното тази нощ споразумение за производство на ишлеме, научи Дарик. Ето какво каза пред Татяна Димитрова Людмил Павлов, председател на Федерация „Металурзи” към КГ „Подкрепа” в „Кремиковци”

Преди обяд имахме среща с двата синдиката и взехме решение да отменим протеста в понеделник и да запазим стачната готовност, обяви пред Дарик Людмил Павлов. В крайна сметка до сутринта всичко беше нормално със суровините и заплатите на кремиковските работници, след като получих и писмо, изпратено до Джаганадам, до оперативния директор Пламен Стоянов и до финансовия директор, че „ВРОСКЛА Стийл” искат да им се покажат сметките, в които трябва да бъдат преведени парите за заплатите на кремиковските работници и всичко вървеше точно до около 13 ч, каза Павлов.

„Тогава разбрахме, че финансовият директор се е обадил до целия си отдел и не е дал сметките за заплатите и разбрахме, че по този начин се прави умишлен саботаж, за да не се плати и да не се изпълнява новоподписаното споразумение за ишлеме”, обясни Павлов.