Около 10 инцидента с наши превозвачи в Гърция
Около 10 инцидента с наши превозвачи в Гърция / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Около 10 инцидента с наши превозвачи в Гърция
32976
Около 10 инцидента с наши превозвачи в Гърция
  • Около 10 инцидента с наши превозвачи в Гърция

Около 10 вече са инцидентите с български превозвачи в Гърция от петък насам, съобщи пред Дарик Миролюб Столарски, председател на Българска асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. От края на миналата седмица български шофьори на камиони се оплакват, че протестиращите превозвачи в южната ни съседка палят и чупят автомобилите им.

Според Столарски гръцките стачници проявяват агресия към българските си колеги, тъй като се чувстват заплашени от тях след отварянето на този пазар в южната ни съседка. Миролюб Столарски уточни, че Министерството на транспорта вече е уведомено за инцидентите и се очаква да изпрати писмо до гръцките власти. Ето какво още каза Столарски:

Режат гумите на шофьорите, влизат в камините, карат нашите шофьори да слизат от кабините, заплашват ги с ножове. По три-четири гуми на ремаркетата режат. В петък имаше два-три сигнала, като два камиона бяха запалени. Снощи пак… и ми се струва, че ескалира все повече и повече.

Какво ще предприемете оттук нататък?

Уведомихме министерството на транспорта, пишем всички проблеми, които са създадени. И те трябва да уведомят гръцкото министерство. И ако тяхното министерство не може да вземе мерки, трябва да се обръщаме към Брюксел.