Изтеглят 65 000 коли Мercedes заради дефект
Изтеглят 65 000 коли Мercedes заради дефект / снимка: БГНЕС

Германският автомобилен производител Daimler AG (Даймлер) изтегля близо 65 000 автомобила Мercedes-Benz („Мерцедес-Бенц”), продадени в Япония, за да поправи евентуални дефекти на резервоара. Те са причинени от части с недостатъчна

издръжливост, съобщиха японското подразделение на компанията Mercedes-Benz Japan („Мercedes-Benz Джапан”) и министерството на земята, инфраструктурата и транспорта, цитирани от Асошиейтед прес.

Изтеглянето важи за 64 550 автомобила от моделите класа Е, седан и комби, и CLS-Class (класа Це Ел Ес), внесени в Япония от февруари 2002 до април 2007 година.

Незадоволителното качество на пластмасов вентилационен клапан и на филтрираща тръба би могло да доведе до лесното им износване и да причини пукнатини или повреди на частите, посочиха компанията и транспортното министерство. В най-лошия случай с течение на времето дефектите биха могли да причинят изтичане на гориво.

Министерството на земята, инфраструктурата и транспорта заяви, че не са отчетени инциденти, причинени от посочените дефекти, но 142 клиенти са съобщили за наличието им.