Гръцко-турски бизнесфорум в Атина
Гръцко-турски бизнесфорум в Атина / netinfo

Двеста гръцки и турски бизнесмени се събират в Атина, за да обсъдят възможностите за разширяване на сътрудничеството между двете страни, съобщи гръцката агенция АНА-МПА.

Форумът се организира от търговските палати на двете страни. В него са поканени да участват президенти, главни мениджъри и служители на гръцки и турски фирми, както и председателите на смесените гръцко-турски търговски палати в Атина, Измир и Истанбул.

Гръцко-турските бизнес отношения през последните седем години се развиват динамично, като тази година търговският стокообмен се очаква да възлезе на 2,6 млрд. долара, се казва в съобщение на смесената търговска палата в Атина.

В него се посочва, че за същия период гръцките инвестиции в Турция са надхвърлили 450 млн. евро, като в тази цифра не са включени инвестициите на гръцката Национална банка на стойност 3 млрд. долара във връзка с покупката на турската Финансабнк, гръцко-турския консорциум, представен от фирмите АКТОР и ЕНКА, за строителство на обекти в Оман на стойност 12 млрд. евро, както и съвместната инвестиция за създаване на смесена банка с акционерен капитал от 100 млн. евро.