Доган купи част от активите на ТЕЦ „Варна”
98800
Доган купи част от активите на ТЕЦ „Варна”
  • Доган купи част от активите на ТЕЦ „Варна”
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е купил част от активите на ТЕЦ „Варна”. Срещу заплащане Доган е придобил 70% от дяловете на фирма „Сигда” ООД, която е собственик на топлоелектрическата централа.
 
Негови съдружници във фирмата са синът и дъщерята на бившия транспортен министър в кабинета „Орешарски” Данаил Папазов. Именно от тях почетният председател на ДПС е купил своите дялове във фирмата, показва справка в Търговския регистър.
 
Самият Данаил Папазов остава директор на "Сигда". Той отказа пред Дарик информация за детайлите на сделката, но посочи, че се провеждат нови инвестиции за модернизация на централата: "Продължаваме да работим по програмата. Освен ТЕЦ-а, лицензирахме и пристанището на ТЕЦ-а, в което ще инвестираме огромни суми, за да го превърнем в истински модерен терминал. Работни места сме осигурили, до момента вече работят над 330 души в "Сигда" и в ТЕЦ-а".
 
Ако има проблеми с електрозахранването държавата следва да се обърне към ТЕЦ Варна. Това той коментира така: "Разбира се, очакваме да се обърне. До момента не се е налагало. Фактически, договорът започна от началото на миналия месец, така че, все още е рано".
 
В парламента коментарите от ДПС по сделката бяха лаконични. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви: "За г-н Доган мога да кажа, че вече почти шест години не се занимава с актуалната политика. От друга страна, всеки български гражданин е свободен да се занимава с икономическа и търговска дейност. Нищо ново, един нормален процес според мен".
Дарик радио, Nova.bg