532 000 лв. ще е изработването на измерители за конфликт на интереси
532 000 лв. ще е изработването на измерители за конфликт на интереси / netinfo

532 000 лв. без ДДС е предложената цена за изпълнението на заданието по обявената от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) обществена поръчка за “Разработване и реализиране на концепция за създаване на измерители за конфликт на интереси при изпълнението на държавната служба”, съобщават от МДААР.

До отваряне на ценовите предложения беше допуснат само един участник – обединение “СКК Тайс – Консепт”.

За проучване на действащите системи за измерване на конфликта на интереси в Европейския съюз ще бъдат разпределени 20 000 лв. без ДДС. За изготвяне на анализ на получените резултати и разработване на критерии също 20 000 лв., за провеждане на две обучения в държави от ЕС с участие на 4-5 български представители – 80 000, за провеждане на обучителни семинари за служителите в България – 65 000, за разработване на система от измерители на конфликт на интереси – 82 000, разработване на учебни материали – 90 000. За обучение на служители от държавната администрация за работа със системата от измерители ще бъдат разпределени 140 000 лв. без ДДС, за организиране и провеждане на форуми по темата – 15 000 лв., за изготвяне на предложения за промяна в съществуващото законодателство – 20 000 лв.

Другият участник в процедурата „Софреко” ООД беше отстранен поради неизрядност на представената документация. Обществената поръчка е свързана с реализацията на проект на МДААР, финансиран по Оперативната програма “Административен капацитет”. Проектът на тема “Ефективният контрол – залог за “умна”, компетентна и професионална администрация” е на обща стойност е 1.5 млн. лв.